среда, 2. фебруар 2022.

ПОРУКЕ ИЗ ВИРТУЕЛНОГ СВЕТА

 Уторак 17/30. март

1.

            Поделих данас на свом фејсбук профилу објаву странице  Манастир Јовања Ваљево:

"Радиш ли, идеш ли, стојиш ли - моли Исусову молитву: "Господе Исусе Христе, помилуј ме",држи ум и срце устремљене ка Богу, јер те Господ у сваком моменту може призвати."


Свети Теодосије Кавкаски

2. 

           Од јуче на фејбук групи Псалтир ка врху зида и као да је заиста на правом зиду виси призвана неким скорашњим лајком или неким само Фејсбуку знаном алгоритму окачена фотографија покојног Ференца Раца-нашег православног брата крштеног под именом Лука-активног члана ове групе до свог одласка у болницу. јер је оболео био од ковид вируса и на нашу велику жалост од болести лета прошле године и преминуо.
           Фотографија је настала у порти манастира Хиландара, а Ференца највећи део нас није лично познавао, али је из сваке његове објаве на фејсбуку избијала снага вере и одушевљење и љубав која нас је овом виртуелном мору запљускивала, изненађене, мало и запрепашћене силином за коју није постојала препрека у виду дистанце раздаљине-што се лично не знамо и што смо се свако понаособ  осећали издвојено, донекле и заштићено иза својих екрана. Сетимо се само гифа којег је он неуморно делио-огромног медведа у чијем се љубавном загрљају топио свако кога је то снашло, а не свиклим на непосредне изливе из срца љубави.
           Стоји тако та његова фотографија на зиду групе као икона већ неколико дана и ја знам да нас то Ференц Лука са онога свијета све поздравља.
             То и стоји у мом коментару испод те објаве Марије Росић  са молбом да се помолимо за његово оздрављење, јер је тада 14.јула 2020. годио већ био на респиратору: "Јавља нам се добри наш брат Лука из небеске обитељи да нам да до знања да до њега долазе наше молитве читане уз Псалтир. Није могао да издржи, а да нам се не јави на овај начин и у нашој групи. Јер наш Бог је Бог живих."

Нема коментара:

Постави коментар