субота, 5. јун 2021.

ВЕЛИКИ ПЕТАК

 РАТНИ ДНЕВНИК ЈЕДНОГ ПЕШАДИНЦА

04.април/17.април пролећа Господњег 2020.године

Велики Петак

1.

После годину дана и скоро два месеца, док преносим дневник из свеске на свој блог и трајни диск Мајкрософтов (ту ће сигурно остати трајно забележен и пажљиво проучен - један смајлић, молићу лепо овде!), видим да сам тада делио објаве са странице Свето Писмо -Читање за данас- односно Јеванђелска читања на Јутарњој, Часовима, Вечерњој служби на Свети и Велики Петак; подељен је Синаксар на Јутрењу Великог Петка, а са јутјуба  композиције Днес висит на древе хора Свето Даниловог манастира и исту композицију у изведби хора Московског Сретенског манастира из Русије, затим  Страсна седмица Стевана Стојановића Мокрањца, Бла Рразбојник коју изводи горазумни квартет ФортеУ томе се састојало моје бдење.

https://youtu.be/st_8q2Q_LXw

https://youtu.be/QlM81l-VzLQ

https://youtu.be/JQD5wFDxh6E


3.


17. април 2020. 
Подељено са Јавно
Јавно
9. Јер дјелимично знамо, и дјелимично пророкујемо;
10. А када дође савршено, онда ће престати што је дјелимично.
11. Кад бијах дијете, као дијете говорах, као дијете мишљах, као дијете размишљах; а када сам постао човјек, одбацио сам што је дјетињско.
12. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.
13. А сад остаје вјера, нада, љубав, ово троје; али од њих највећа је љубав.
Посланица Светог апостола Павла Коринћанима 13 : 9-13
Опис фотографије није доступан.
Marko Ravic, Марија Росић и још 7
 


4.

У 07.51. објављујем фотографије расветаног шибља и дрвећа из Жућиног паркића. Не могу се пролећа нагледати и наситити. И то све пред поновни одлазак у затворништво.


5.

У дневнику стоји: Централна објава за данашњи дан - Свештеник Зоран Алексић подељено у 09.26

"Хајдемо и ми да помремо са Њим" речи су Светих Апостола кад одлуче да крену заједно са Христом у Јерусалим, где Он полази на добровољно страдање. Они то кажу, јер, иако су у страху, иако још увек нису до краја свесни ко је Он, јер осећају да се у Њему крије Тајна над Тајнама, Тајна Вечног Живота и Смисао Постојања.
Хајдемо и ми, као и Свети Апостоли, да помремо с Њим данас, док Он умире за Живот света, спирајући Својом Безгрешном Крвљу грехе свих, како бисмо стекли свест о смислу живота и у освит Васкрсења, да испунимо своје цркве и порте ,да будемо са вером Светих Мироносица које свој страх превазилазе својом љубављу, а доласком на Гроб Господњи постављају критеријум за веру која надилази свако знање, јер је то чин вере да, упркос томе што им нико не гарантује, ни да их постављене страже неће побити, ни да ће успети да помере камен наваљен на врата Гроба, оне иду Господу своме и Господу нашем.
Дакле, саразапнимо се данас са Христом, своје грехе и страхове, све своје маловерје и читаво биће, да бисмо са Њим у Недељу Васкрсења саваскрсли за Живот и то за Живот Вечни.


6. 
У 17.49подељна објава са профила Тијане Стаменковић:

https://www.facebook.com/1498456621/videos/10222784060138938/

У Атини, дому за старе, синоћ потекли крв и вода из Крста Христовог.(Снимак ми је послао један грчки свештеник - отац Василије).
Господе, Исусе Христе, Сине Божији, помилуј нас грешне!
Γηροκομείο Αθηνών
Αληθινό αίμα στον Σταύρο! Ρέει αίμα &ύδωρ!
Εχθές το βράδυ αργά ξεκίνησε σήμερα το ειδαν


7. И у 23.31 поделих и последњу за данашњи дан:

Подељено са Јавно
Јавно
Опис фотографије није доступан.
Nije mu bilo lako ovih dana!
Vlast je i njega pritiskala!
Ali ovaj sveti starac nije se dao slomiti!
Nije popustio za pedalj!
Narod Gruzije u crkvama ce čekati Vaskrsenje Hristovo!
Bog da čuva Gruziju!
Bog da čuva svetog patrijarha Iliju!
Narod Gruzije zahvaljuje svom patrijarhu neprestano.
Zahvaljuje Bogu sta im je njega dao za patrijarha!
Gruzija! ❤️❤️❤️
Drugi udeo Majke Bozije na zemlji!
Свиђа ми се
Коментар
Подели



Нема коментара:

Постави коментар