недеља, 24. мај 2020.

ЗАСТУПНИШТВО СВЕТОГ ПАРТЕНИЈА

РАТНИ ДНЕВНИК ЈЕДНОГ ПЕШАДИНЦА
07/20. фебруара, зиме Господње 2020. године
Свети Партеније Лампсакијски
Четвртак

1.

         Фејсбук објава са странице Манастир Јовања Ваљево подељена и на мом зиду:

         Данас славимо светог Партенија Лампсакијског, великог чудотворца. Свети Партеније је велики помоћник и исцелитељ људи од рака. 
         Испод објаве стоји окачена о фејсбук зид икона светитеља.
Ништа више. Довољно је.

         2 коментара

          Владимир Илић
          Одмах се сетим оца Симеона из Есфигмена.

          У одговору Владимиру Илићу 
          Срећко Урошевић
          Исто! Ако ће због неког да се међу Србима прошири култ  овог светитеља, то ће бити због оца Симеона.

2.


          Заступничким молитвама светог Партенија, добротом и залагањем пријатеља Ненада Андрића (објавио књиге "Пешке кроз Свету Гору", "Сусрети са светогорским старцима") да прибави биљку Атекно узбрану са катунакијских падина Врта Богомајке и уз помоћ козлаца-змијске траве, а пре свега као одговор на молитве хиландарских монаха ишчитаних на проскомидији у припрати Милутинове и Лазареве цркве, мом оцу Душану је на празник Рођења Светог Јована Крститеља констатовано од стране доктора да је даљи раст малигних тумора на простати заустављен, да мирује и да су престале незаустављиво да се развијају и деле малигне ћелије због којих  је имао две мање и један озбиљнији хируршки захват. И сад већ више од пола године траје стање мировања, не смем да се усудим и да кажем потпуно исцељење без испитаног узорка биопсијом, то јест исцељење траје, а да мој родитељ ни сам није свестан какво му се чудо догодило и како га је Бог погледао,  поново, после петнаестак година када је на крсну славу Ђурђевдан своје мајке, а моје бабе Десанке уграђен троструки бајпас као мост ка срцу начетом од инфаркта.
          Некоме је дато да плива у Божијој милости, блажено несвестан чињенице да га Бог чува, чак и онда када тај баш нешто и не верује у Њега. Велики је Бог наш!
           А ми смо људи мали - као деца - не знамо ништа и тако нас Господ и види - као Своју децу која ни о чему немају појма, мада се претварају  да су одрасли и да знају куд иду и Коме су пошли.






Нема коментара:

Постави коментар