понедељак, 24. мај 2021.

ФЕЈСБУЧЕЊЕ ПОНОВО

 РАТНИ ДНЕВНИК ЈЕДНОГ ПЕШАДИНЦА

20.март/02. април пролећа Господњег 2020. године

Преподобни оци поубијани у манастиру Светог Саве Освећеног


Објава са фејсбук профила Путовања Светог Саве и коментари на објаву.

31.марта у 23.10

Удружење за неговање традиције ослободилачких ратова, културе и вере "Гвозденопук - Књаз Михајло" Београд

Браћо и сестре

Будимо одговорни

Сачувајмо животе

Победимо... COVID 19

Будимо хероји

#ОстаниКодКуће

Коментари:

Владимир С. Путник

 (Први баритон црквеног хора "Опленац", наравно одмах иза нултог - председника хора  господина Светозара Јевђића који у овој расправи не учествује*):

Да је Свети Јован Крститељ био кукавица, или млак,или остао код куће, не би се чула ИСТИНА и не би био направљен пут за ИСТИНУ! Ако ми, православни хришћани на ову маскарааду од корона вируса, сценарио светских моћника на поробљавању држава и народа, забрањивања православних, хришћанских богослужења, па и прославе Васкрса, треба да ћутимо и останемо код кућа, онда и страдање и жртве светог Јована Крститеља и Господа нашега Исуса Христа, као и свих мученика за веру, биле узалудне и ми нисмо достојни назвати се Христовим војницима...

Срећко Урошевић (други баритон*)

Трпљењем спасавајте душе своје. Епитимија целом Адаму је васпитна мера.У тиховању, ћутању и молитви Господу и и нашем (до)пуштању да се Он за нас бори јесте победа. Кад си под епитимијом, ван строја си. Покај се, исцели ране. смири се, па онда у борбу. Кад време епитимије истекне. 

А можда неће бити ни потребе. Господ је битку већ добио.

"Сећајући се Крста, Гроба...и Другог, славног Доласка..." Твоје од Твојих Теби приносимо.

Не мрачи више, ратниче! Генерал Армије се бори за тебе. Сићи ће благодатни огањ и на твоју главу.

Владимир С. Путник:

" До смрти се бори за ИСТИНУ. Господ ће побеђивати за тебе." Свети Јован Златоусти


* И тако: уместо да смо на св. литургијама и да Господу у славу и част појемо, ми се надмудрујемо, затворени, на ивици снага, стрпљења, изједени неизвесношћу и огорченошћу, преко Фејсбука - као у рингу, као у арени животиње ил гладијатори, ни налик кротким хришћанима. А наш Света, касније, пада као жртва короне у новом пандемијском таласу који излази из временских оквира ове приповести коју у елктронску форму да сачува од заборава аутор пребацује у првој половини наредне 2021. године док пошаст и епитимија још трају. 

Нема коментара:

Постави коментар