субота, 13. март 2021.

ТРОПАР. КОНДАК И МОЛИТВА КОЈИ СЕ ЧИТАЈУ ЗА ВРЕМЕ ЕПИДЕМИЈЕ

 РАТНИ ДНЕВНИК ЈЕДНОГ ПЕШАДИНЦА

18.март/31.март пролећа Господњег 2020. године

Свети Кирил Јерусалимски

Уторак

Тропар, глас 2.

У гневу Твоме, Боже, сети се милости Твоје, јер смо прах и пепео, дух који хода и исправља се: и немој нас јарошћу Својом обличити. да не погинемо до краја, већ поштеди душе наше као једини Милосрдан.

Кондак. глас 7.

Муке адске опколише нас и покри нас сенка смрти; и као восак од огња, тако се топе и нестају дани наши од лица гнева Твога, Господе, али као Милостив у гневу милошћу помени и поштеди људе Твоје, да, док смо живи, у покајању славимо Тебе, јединога Човекољупца.

Молитва

Господе Боже наш! Услиши са висине светога Престола Твога, недостојне слуге Твоје који су својим гресима прогневили благост Твоју и удаљили се од милости Твоје и не суди се слугама Твојим, већ одврати страшни гнев Твој који нас праведно постиже; прекрати погибељну казну; удаљи страшни мач Твој који нас невидљиво и изненадно опомиње, и поштеди несрећне и слабе слуге Своје; и не осуђуј на смрт душе наше, којке са измученим срцем у покајању и са сузама прибегавају Теби, Богу милосрдном,Који слуша молбе и промену даје. Јер Теби, Боже наш, припада милост и спасење, и Теби славословље приносимо, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векобве векова. Амин. 

Нема коментара:

Постави коментар