среда, 16. децембар 2020.

СВИ СМО МИ ПУСТИЊАЦИ

РАТНИ ДНЕВНИК ЈЕДНОГ ПЕШАДИНЦА 

12.март/25. март пролећа Господњег 2020. године

Преподобни Симеон Нови Богослов; Свети Григорије Двојеслов 

Среда

Објава са фејсбук профила написана и објављена од 04 до 04 сата и 30 минута ујутро-плод полуноћнице

     Драги људи, чеда моја духовна (смајли), немојте кривити корону и државни врх што морате остати код куће. Они, и не хотећи, не знају шта чине. И пре него што се почне са ТВ да вам се сипају у ум упутства о владању и понашању у самим вашим домовима, по вашим кућама и становима, по вашим собама и келијама - ви већ сада стичете и имате опит  пустињачког модела живота, један вид затворништва.

      Ви, уствари, само замислите да живите као што се живело и подвизавало и данас као што се живи и подвизава у Кијевско-печерској лаври на пример под покровом Мајке Божије и Царице Небеске, најстрожијим начином у њиховим ближим и даљим пешчерама. И свако од вас може постати и већ јесте мали пустињак - спилеот и исихаста.

     Искључите све екране, сведите гледање у њих на најмању могућу, нужну меру, појачајте личне молитве, кајте се и исповедајте и Богу директно, јер за Њега не важи прописано одстојање, учествујте у заједничким сабрањима по благословима својих епископа, духовника и пароха, изађите из пустиње на пређеосвећену литургију средом и петком ако желите да се причестите, јер Црква вас позива да се у време Великог Часног поста причешћујете што чешће, можете и суботом, недељом обавезно и одмах се вратите назад у своје келије на тиховање, читање и молитву. И на кафи или чај са келијницима (смајли).

   Сада имамо јединствену прилику да цео свет претворимо у један огроман општежетељско-отшелнички манастир са безброј келија и пештера, велик скоро као Кијевско-печерска лавра (смајли).

   А у спољњем свету ће тако на тај начин нашим удруженим молитвама до празника Христовог Васкрсења попуцати све теорије завере, распуститит се све светске владе, добити "остав" команду све нато и остале трупе.

  Живи били. Како чинили, тако вам Бог помогао. и пре Васкрса Христос васкрсе!

  

 

Нема коментара:

Постави коментар