недеља, 21. јун 2020.

МАЈСТОР ЗА СТРУЈУ

РАТНИ ДНЕВНИК ЈЕДНОГ ПЕШАДИНЦА
22.фебруар/06.март зиме Господње 2020. године
Свети мученици у Евгенији
Петак

1.

       Да би електрична струја кроз проводнике, макар зарђале, стигла до крајњих потрошача и живот истих олакшала и учинила радосним, срећним, лагодним, удобним и комфорним, пре свега кроз све благодати које она даје - светлост, топлоту, могућност кретања и покретања многих појава и ствари - потребна је вештина мајстора да све елементе преноса од централе до "крајње жице" увеже и споји како треба, заиста су потребне године искуства и  знања и креативност у решавању искрслих проблема  вештином мајстора.
      У вери је ствар једноставнија: Бог - Отац, Син и Свети Дух је све: и Мајстор и Струја и Преносне Везе (молитвена заступништва светих) и Проводник, макар и зарђали (свештеник, па и царско свештенство).
      А ми смо крајњи потрошачи Господа Непотрошивог чија нам је Светлост и Топлота неопходна да би живели и преживели. Јер без те Струје бива да:"... Узимаш им Дах Свој, гину!"
      Господе,неисцрпне су Твоје енергије и молимо ти се да нас никад не лишиш приступа океану Твоје милости, Твоје благодати, па макар изгорели као претанка лицна, макар искочили из себе као осигурач од прејаке за нас Твоје непрекидне, а наизменичне струје, којом грејеш и одржаваш овај свет и све нас у њему.

      *Инспирисано реконструкцијом електроинсталација у нашем стану у оквиру уређењу животног простора-келијице у насељу Загуан где Весна и ја живимо последње две године.
       Надамо се, да неко време нећемо опет, као преподобни Максим Кавсокаливит, кад открију нашу колибицу у пустињи, бити поново приморани да наше станиште напустимо и заједничке успомене за собом спалимо, кренувши даље, још ужим путем, корак уз корак, откривајући даље оно што нам до тад није било познато, а што нам је увек дато да упознамо на тежи начин, спознавајући да тако идемо ка циљу који нам бива час знан и близак, час далек и недостижан.
     

Нема коментара:

Постави коментар