понедељак, 15. јун 2020.

СИЛА ПСАЛТИРА

РАТНИ ДНЕВНИК ЈЕДНОГ ПЕШАДИНЦА
14/27. фебруар зиме Господње 2020. године
Преподобни Авксентије; свети Кирил Словенски
Четвртак

1.

       Моја фејсбук објава на зиду групе Псалтир коју је основао о. Игор Зиројевић, а која окупља људе да се свакога дана за оне чија су имена оставили у поменику тако што читају по катизму или више њих по одређеном редоследу, да би тако заједничком молитвом Господу поменутим слугама Својим Господ даровао оно што им је у том тренутку најпотребније:
       " Колика је сила овог вида заједничке молитве уз читање из Псалтира најбоље нам сведоче управо примери из наших живота.
          Мој случај: ујак Милош, који живи у Паризу а за кога се сви молимо у поменику сталних читача годинама је тешко болестан, полупокретан и не може да говори и већ дуже време (пар месеци, тако се десило) нисам знао какво му је тренутно стање. Ипак сам имао јаку потребу да се молим за њега. Јутрос, неочекивано, од своје мајке добијам информацију која је блиска родбина и од ње крила, а то је да је због тромба у крвним судовима који воде ка мозгу постао потпуно парализован и да је у току прошле седмице извршена хитна операција потребна да се тај тромб отклони. Од јутрос му је после буђења из анестезије боље и премешта се у другу болницу и даље прате његов опоравак.
         Дакле, људи, не одустајте, Бог сваку молитву чује и прима, а посебно усрдну, заједничку.
         Немамо ми ни трунку знања, ни свести о томе како она и на који начин делује, али Господ сигурно низводи Своју благодат на оне које помињемо и којих се сећамо, а највише оне за које нема ко да се моли и оне које због мноштва имена и не поменусмо, а имамо их у срцу и уму своме.


       

Нема коментара:

Постави коментар