среда, 17. јун 2020.

ОЦУ

РАТНИ ДНЕВНИК ЈЕДНОГ ПЕШАДИНЦА
17 фебруар/01. март зиме Господње 2020. године
Свети великомученик Теодор Тирон (Месне покладе)
Недеља

1.

   Порука духовном оцу С. хитнута пут земље eнглеске пред почетак поста:

"    Драги оче С.
      Ево пред почетак поста молимо за ваше молитве и благослов, јер, како поучава свети Анатолиј Општински, највећи пост кад човек претрпи све што му Бог пошаљe, па нам је помоћ и снага заиста потребна, највише из разлога  што нам од сутра мајстори улазе у стан кога скоро у потпуности реновирамо.
     Једина пустиња у коју се можемо повући биће она у нама.
     Срећом, за време трајања радова , бићемо код Весниних родитеља, јер нам дневна соба у нашем стану служи тренутно као магацин за све намештај, посуђе, белу технику и друге ствари које смо успели да нагурамо у наш малени животни простор за ово релативно кратко време откад смо у њему.
    Све најбоље и најлепше Вам желимо, као и срећан повратак са ходочашћа у места и дане из Ваше младости, ту где сте студирали, а ми сад одосмо на литију подршке страдалној Цркви у Црној Гори, литији која се организује и одржава код Карађорђеве Цркве у Тополи и која иде до храма на Опленцу.
Послаћемо фотографије и снимке. Васкрсава полако и тополски хор. Очекујте позив од архијерејског намесника тополског за гостовање у њиховом парохијском дому.
    Ваши Срећко и Весна"

    А сад... правац пустиња!

       


Нема коментара:

Постави коментар