субота, 13. март 2021.

ПРОРОЧАНСТВО НА ПРВИ АПРИЛ

 РАТНИ ДНЕВНИК ЈЕДНОГ ПЕШАДИНЦА

19.март/1.април пролећа Господњег 2020.године

Свети мученици Хризант, Дарије и други; преподобни Симеон Дајбабски

Среда

Измењена верзија објављена на фејсбуку у 00.06. сати

БЛАГОВЕСТИ

КОРОНА АНТИВИРУС

ВАКЦИНА БЕЗ ВАКЦИНАЦИЈЕ

DAY 8 МРЕЖА

у свитање Новог Светског Дана ширења "лажних" вести после свеноћног бдења, одевен у пурпурну пиџаму лажног прпрока (нечију, ван свог дома, навукох) задремах, упадох у краткотрајан сан и. по окончању виђења, изрекох, запоседнут духом погађачким:

"Сневах звона. Свету Божанствену Литургију. Јерусалим. Свету Гору. Хиландар - српску царску лавру. Црну Гору. Републику Српску.Србију. Грчку. Северну Македонију. Бугарску. Румунију. Белорусију. Украјину. Почајевску, Светогорску, Кијево-печерску лавру. Русију. Грузију. Јапан. Шангај. Северну и Јужну Америку. Аљаску. Аустралију. Нови зеланд. Цариград. Свету Софију. Сневах сву васељену православну. Литије. Дугачке литије. Под маскама. Провидним кацигама. У оклопним рукавицама. Сви. Крстоношама. С кадионицама. У прописаном одстоајњу међу учесницима. Дугачке литије. Лазарева субота. Звона. Врбица. И Цвети. Хоћемо (у) светиње!

И пре Васкрса Христос васкрсе!

Хитно!

Ширите даље!

Извор: СПЦ: Светска православна црква у борби са Светском владом из  богаза Сенке (Стивене Ериксоне, првопатријарше!)

Сневах. и у голој води. у пиџами, у кревету, самоизолован, пробудих се.

Срећом, ово беше само сан!"

Преписано из рукописа у нестајању: "Велики пост у доба мале короне"

ТРОПАР. КОНДАК И МОЛИТВА КОЈИ СЕ ЧИТАЈУ ЗА ВРЕМЕ ЕПИДЕМИЈЕ

 РАТНИ ДНЕВНИК ЈЕДНОГ ПЕШАДИНЦА

18.март/31.март пролећа Господњег 2020. године

Свети Кирил Јерусалимски

Уторак

Тропар, глас 2.

У гневу Твоме, Боже, сети се милости Твоје, јер смо прах и пепео, дух који хода и исправља се: и немој нас јарошћу Својом обличити. да не погинемо до краја, већ поштеди душе наше као једини Милосрдан.

Кондак. глас 7.

Муке адске опколише нас и покри нас сенка смрти; и као восак од огња, тако се топе и нестају дани наши од лица гнева Твога, Господе, али као Милостив у гневу милошћу помени и поштеди људе Твоје, да, док смо живи, у покајању славимо Тебе, јединога Човекољупца.

Молитва

Господе Боже наш! Услиши са висине светога Престола Твога, недостојне слуге Твоје који су својим гресима прогневили благост Твоју и удаљили се од милости Твоје и не суди се слугама Твојим, већ одврати страшни гнев Твој који нас праведно постиже; прекрати погибељну казну; удаљи страшни мач Твој који нас невидљиво и изненадно опомиње, и поштеди несрећне и слабе слуге Своје; и не осуђуј на смрт душе наше, којке са измученим срцем у покајању и са сузама прибегавају Теби, Богу милосрдном,Који слуша молбе и промену даје. Јер Теби, Боже наш, припада милост и спасење, и Теби славословље приносимо, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векобве векова. Амин. 

ОНО КАД БИ НА СИЛУ ДА ЗАДОБИЈЕШ ДАР ПРОРОШТВА

 РАТНИ ДНЕВНИК ЈЕДНОГ ПЕШАДИНЦА

17.март/30. март пролећа Господњег 2020.године

Свети Алексије, човек Божији

Понедељак

1.

(Данас. дана 13. марта, уочи Великог поста овог 2020.пролећа Господњег, када се се дневнички записи исписани дневно на цедуљицама тек сада лепе - као подсетник на прошле дане у ово време прошле године - на виртуелну небеску таблу не би ли се негде некако сачували, ако је могуће, од заборава и осветлили са ове временске дистанце сада већ друкчијом бојом светла искуства живота у пошасти која траје и не престаје,  тадашњи животни тренутак, рецимо на пример тај дан изгледа, благо речено, надумно, али и даље реално, још је жив тај страх да ће нам одузети могућност да се у литургији сјединимо са Христом из простог разлога што нам не дају да до цркве у врме служења литургије уопште стигнемо услед потребе спречавања ширења заразе вирусом Ковид 19. Нама, тада затворенима, страх је био опипљив, реалан. изазивао је беспомоћност, бес и општу конфузију у Цркви и ван ње и требало је памети и храбрости и дрскости да се страху супротставиш. Тако се будио и овај дар пророштва у завијеној форми. Призивале су се из тескобе карантина и кошмарних снова незаустављиве литије  за време трајања наступајућих празника да би се сачувао Празник Васкрсења Христовог. Намерно смо заборавили да, уствари, тек и сада у свој Својој пуноћи, Христос , паки и паки, васкрсава нас Собом, својом благодатном силом, Телом и Крвљу, увек и у све векове,)

План за БЛАГОВЕСТИ

или

Како се преносе и шире "лажне" вести

КОРОНА АНТИВИРУС

Вакцина без вакцинације

Day 8 мрежа

Звона. Света Божанствена литургија. звона. Сви. Јерусалим. Света Гора. Црна Гора. Република Српска. Србија. Грчка. Македонија. Северна Македонија. Бугарска. Руминија. Белорусија. Украјина. Грузија. Русија. Северна и Јужна Америка. Европска унија. Велика Британија. Ирска. Аустралија. Нови Зеланд. Аљаска. Православна васељена, Сви. Литије. Лазарева субота. Не дамо светиње! И пре Васкрса Христос васкрсе! Хитно! Ширите даље!

Излечени нулти пацијент:

СПЦ: Светска православна црква-пандан Светској влади из богаза Сенке!

2.

Објава на фејсбуку од 29.марта у 18.04. сати:

"Постоји један духовни закон: кад се на некога пошаљу демонске силе, уколико буду одбијене јаком молитвом, уз заступништво светитеља пред Господом. враћају се пошаљиоцу и желе да га растргну жешће него оног на ког су послате.

Обзиром да је сада на васцели људски род одаслата огромна демонска енергија нема нам друге него да се (иако смо "мало стадо") храбро супротставимо.

Зато, Христова војско, подигнимо мач вере, навуцимо кациге спасења, углачајмо штитове молитве да буду огледала и одбијмо напад. Хранимо се Господом и пијмо Господа, у Њему је наша снага. Верујмо Цару нашему, појмо му!

И кад на нашим штитовима демонске силе буду виделе свој одраз, своје право лице, бесови ће бесима гркљане чупати и натраг у бесу бежати. Јао онима који су их послали ако се не покају, следи им вечна погибао.

А већ је то почело да бива...

Не бој се, мало стадо, сам Господ Исус Христос ће се борити за вас!"


ФЕЈСБУКОВАЊЕ и И ВИБЕРОВАЊЕ

 РАТНИ ДНЕВНИК ЈЕДНОГ ПЕШАДИНЦА

16. март/29.март прлећа Господњег 2020.године

Свети апостол Аристовул; свети мученик Савин

Недеља четврта поста-Средопосна


1.

Мој коментар на фејсбук објаву од јуче Ненада Андрића (за којим пешачих  више пута по Светој Гори) о подударности броја жртава у појединим земљама које су у овим данима бомбардовале Србију 1999. године, односно са чијих су аеродрома полетали авиони Нато снага. Развила се жустра дискусија...

"Љубите непријатеље своје. Благосиљајте оне који вас куну. Наш Бог је Бог Новог Завета. Није Бог статистике и слепих духовних закона. Наше мере нису и Његове мере. Наша статистика није и Његова статистика. И наш Бог је личност, није слепа сила, не узима душе и ставља их на тас са једне и дриге стране теразија, већ плаче, тугује и састрадава са сваком душом живом, а некмоли са сваким човеком као круном Своје творевине и Својом живом иконом.

      У овим данима испред сваког човека стоји огледало. А одраз не видиш, јер се он преноси даље и записује у Књигу живота. Страдамо најпре због својих грехова. И ми и они. Само је наша одговорност већа. Ми смо православни. Више нам је дато."

     Касније, на Виберу, без присуства публике и пратећих њихових коментара:

"Мало је грубо звучао мој коментар на фејбуку, али се развила озбиљна дискусија. Било је разних гледишта и сва треба да се чују. Твоја објава ме подсећа на начин како је беседио румунски нови светитељ Арсеније Бока. Само је он тако,  без трунке страсти, сецирао догађаје и појаве, секао прецизно скалпелом речи до радеобе зглобова и сржи.Обични људи то тако не чине и не доживљавају. Са те високе дистанце, можда и небеске правде. Стојим иза својих речи, али ни  твоје не поричем. Ненаде, Светогорче, види си ко ти је узор - о. Давид. Уживај у лепом дану!

Ненад: "Да, видим да се доста полемише. Како сејеш, тако и жањеш, то је поента. Ми никада нисмо освајали њихове територије на западу,они су увек долазили овамо. Надам се да ово није увертира за нешто много веће. Видиш да Господ узима слабе. Епископ Милутин се разболео, а кажу да је он први забранио свећење водице. Затим, монах из Ксенофонта је добио корону. А у Ксенофонту на Светој Гори је написан томос којим се украјинској цркви даје самосталност. Принц Чарлс је оболео, а знаш и сам шта све Енглези раде по свету. Можда се рзаздваја жито од кукоља, не знам. Гордон Браун заговара формирање светске владе. Помиње се вакцина против короне са течним чипом. Све се уклапа. Послаћу ти сада један видео да га погледаш."

Одговор:"Да, али је толико људи болесних, немоћних, старих, слабих. Рецимо имаш Вадимира, Бојана, Станислава на респиратору. Станислава - верујућег чевека кога су разапели по медијима, а нису га примали у здравствену установу данима. Видео са старцем Пајсијем је сјајан и он садржи одговор и пут.

Сећаш се сигурно и о. Давида и његове приче шта ће се десити кад крене жетва. Па куд ћеш једноставнији, невидљивији и ефикаснији начин за достизање Божије правде! И милостивији. Оружје које се окреће против оних који су га створили. А истовремено и пут за пресељење у Царство небеско оних који будуће догађаје тек не би издржали. Зато нам је спасење у покајању, молитви, посту, причешћу, што чешћем. Као рецимо данас: свештеници у цркви. ми испред цркве, литургија се служи. причешће се дели народу ... и радост!

Ненад: " Потпуно си у праву. Ја нисам јутрос отишао у цркву, нисам хтео да правим искушење полицији (смајли). Ионако сам се причестио два пута у току претходне недеље.

"Нек је на здравље и спасење. Код вас. у престоном Београду, све то у вези служења литургије је мало теже, због окупљања. Видљивији сте. Унутар Србије власти су мало толерантније. Пошто имамо сад времена на претек и не знамо куд би са њим, не пропуштам ниједну литургију пређеосвећених дарова. Раније се то није могло због посла. Неко зло изађе и на добро."


2.

Канон Пресветој и Живоначалној Тројици

(Недељна полуноћница)

Песма 8. Стих Богородици

И сада:

Лекара си људима родила, Пречиста

Свесилнога Логоса, Христа Господа

Који од прародитељске ране исцељује

Који Га преузносе у све векове



КАД СВЕТИТЕЉ ОБЈАСНИ

РАТНИ ДНЕВНК ЈЕДНОГ ПЕШАДИНЦА

15 март/28.март пролче Господњег 2020. године

Свети мученик Агапије и други с њим

Субота


"Причешћивање Телом и Крвљу Христовом је примање у себе Васкрслог Христа."

Свети Јован Шангајски